preloader
Увійти
search-icon

можливість

Конкурс журналістських робіт «Суд людською мовою»

ГО «Вектор прав людини» оголошує конкурс журналістських робіт «Суд людською мовою». До участі запрошуються журналісти/ки національних і місцевих ЗМІ та блогери/ки, які висвітлюють судову тематику.

Мета Конкурсу — підвищення обізнаності населення стосовно організації судової системи, реалізації судової реформи, конкретних судових справ, підвищення рівня зацікавленості та довіри населення до судової влади. Якщо ви пишете про суди та право, суспільно важливі та резонансні справи, зміни в законодавстві та переймаєтеся щодо якості судової журналістики в Україні, запрошуємо вас стати частиною руху за її розвиток та вдосконалення.

До участі приймаються журналістські роботи в текстовому, онлайн та відео і аудіо форматах. До участі в Конкурсі приймаються усі роботи на судову тематику, проте, у 2019 році є декілька окремих номінацій, а саме:

  1. матеріал, в якому використано посилання на судову трансляцію. Що таке судові трансляції читайте у спеціальному виданні. Доступ до архіву судових трансляцій на ютуб-каналі «Судова влада України».
  2. матеріал, в якому використано коментар від комунікаційної команди суду (прес-служба, суддя-спікер/ка, прес-секретар/ка та інші).

Участь у конкурсі відкрита для авторів/ок, які опублікували матеріали у 2019 році. Кожен учасників/ць може подати необмежену кількість конкурсних робіт, оформивши їх окремими конкурсними заявками. Дедлайн для подачі заявок — 31 жовтня 2019 року.

Усі учасники конкурсу отримають Сертифікати про участь та будуть запрошені на церемонію нагородження, що відбудеться у Києві. Кращі матеріали, визначені Журі, отримають цінні призи.

Щоб узяти участь у Конкурсі, слід:

  1. Ознайомитися із Положенням про Конкурс тут.
  2. Надіслати на електронну скриньку trialinsimplewords@gmail.com із темою листа «Конкурс журналістських робіт»:
  • заповнену заявку на кожен матеріал, котрий ви подаєте на Конкурс;
  • матеріали оформлені відповідно до Положення про Конкурс.

Склад журі конкурсу:

  1. Валерія Рибак, директорка ГО «Вектор прав людини»
  2. Оксана Торган, експертка з комунікацій проекту ЄС «PRAVO Justice»
  3. Ігор Розкладай, медіаюрист Центру демократії та верховенства права (CEDEM)
  4. Тетяна Кузнєцова, деканка факультету журналістики Національного університету «Одеська юридична академія»
  5. Марина Ергемлідзе, директорка з соціального маркетингу «Інтерньюз-Україна»

У разі запитань звертайтесь, будь ласка, до асистентка ГО «Вектор прав людини» Ксенії Сітінської: телефон +380 (98) 550 65 99, фейсбук або за електронною адресою trialinsimplewords@gmail.com.

Соцмережі ГО «Вектор прав людини»: Телеграм;

Інстаграм;

ФБ;

Проєкт «Суд людською мовою» на ФБ;

Сайт організаторів;

Youtube.

Конкурс проводиться в межах проекту «Відкритість судів для ЗМІ та громадськості як запорука верховенства права» ГО «Вектор прав людини» за підтримки програми МАТРА (Посольство Королівства Нідерландів в Україні).

Схожі події та новини

Медіалайфхак
Пам'ятка для журналіста в зоні військового конфлікту

Про що варто подбати журналістові, перш ніж їхати в зону військового конфлікту. Корисні поради та інфографіка.

Медіалайфхак
Програми для ведення проектів

Як ефективно планувати роботу організації чи редакції? Як налагодити внутрішні комунікації? Тримайте добірку сервісів.

Медіалайфхак
TikTok для медіа та соціальних змін

TikTok не просто в моді, він на піку популярності. Цьогоріч додаток завантажили понад 1,6 млрд разів, що перевищило кількість встановлення Instagram. Ми зібрали декілька прикладів, як медіа та некомерційні організації вже створюють власний контент для цієї соцмережі.

Медіалайфхак
Мобільні додатки для запису звуку

Добірка програм для запису аудіо на мобільних пристроях. Ці додатки не поступаються зручністю та якістю повноцінним диктофонам.

Медіалайфхак
Онлайн-ресурси для створення інфографіки

Як візуально подати інформацію – легко, швидко та безкоштовно?