preloader
Увійти
search-icon

Тренінги

Антибот: як викривати інформаційні маніпуляції?

Як відстежувати ботів та викривати маніпуляції? Які технічні та інтелектуальні ресурси для цього потрібні? Відповіді на ці питання ви отримаєте під час серії онлайн-тренінгів «Антибот: як викривати інформаційні маніпуляції?», які організовує ГО «Інтерньюз-Україна».

Коли: 17—19 лютого 2021 року

Де: платформа Zoom.

Онлайн-тренінги буде присвячено методам протистояння ботам, фейкам та інформаційним «вкидам» (зокрема, кремлівського походження) на основі досвіду українських експертів.

Реєстрація відкрита до 16 лютого, 14:00 за цим посиланням.

ГО «Інтерньюз-Україна» та UkraineWorld.org постійно вивчають наративи та практики, які використовують ті, хто прагне поширити дезіноформацію в українському медійному просторі. Одним із прикладів є так звані «антизахідні» наративи, відповідно до яких Україна перебуває під «зовнішнім управлінням» Заходу та має вирватися з-під контролю «МВФ», «Сороса», «Америки», «Біла Гейтса» тощо. Для просування своїх наративів, «антизахідні» гравці в Україні активно використовують консолідовані зусилля армій тролів, які масово поширюють їхні твіти, розмножують їхні меседжі, роблячи їх більш помітними у соцмережах.

ТРЕНЕРИ:

  • Володимир Єрмоленко, директор з аналітики ГО «Інтерньюз-Україна»;
  • Віталій Рибак, аналітик ГО «Інтерньюз-Україна»;
  • Вікторія Романюк, заступниця головного редактора StopFake;
  • Любов Цибульська, керівниця Групи з аналізу гібридних загроз Українського кризового медіа-центру;
  • Олександра Цехановська, старша аналітикиня Групи з аналізу гібридних загроз Українського кризового медіа-центру.

Пріоритет у наборі на тренінг надаватимемо:

  • журналістам;
  • викладачам факультетів журналістики;
  • державним службовцям;
  • заявникам, які мають певний досвід роботи з темою аналізу і викриття інформаційних маніпуляцій чи планують працювати з цією темою у майбутньому.

За детальною інформацією: Ганна Дьомочка, hdiomochka@internews.ua, 099 067 73 75.

Захід реалізується в рамках проєкту «Антибот: як протистояти інформаційним маніпуляціям», який втілює ГО «Інтерньюз-Україна» за підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні. Подія також відбувається під егідою ініціативи ГО «Інтерньюз-Україна» UkraineWorld.

Схожі події та новини

Медіалайфхак
10 інструментів для відстеження інформаційних впливів онлайн

22–27 червня 2020 року відбувся поглиблений онлайн-тренінг «Антибот: як викривати інформаційні маніпуляції». Він був присвячений методам протистояння ботам, фейкам та інформаційним «вкидам» (зокрема, кремлівського походження) на основі досвіду іноземних та українських експертів.

Подія
Антибот: як викривати інформаційні маніпуляції?

Як нами маніпулюють політики та медіа? Чим шкідливі маніпуляції стосовно євроатлантичного вектору України? Як уникнути маніпуляцій у спілкуванні? Відповіді на ці та інші питання ви отримаєте під час серії онлайн-тренінгів «Антибот: як викривати інформаційні маніпуляції?», які організовує ГО «Інтерньюз-Україна».

Медіалайфхак
Як Росія здійснює інформаційну агресію проти Європи?

У світі гібридних загроз протистояння загрозі (resilience) починається тоді, коли відчуєш загрозу на власному досвіді. Тож деякі європейські країни, які відчули на собі шкідливі зовнішні впливи, починають «прокидатися».

Медіалайфхак
«Антибот»: як викривати інформаційні маніпуляції

Тренінг проведено в рамках проєкту «Розповсюдження українського досвіду протистояння гібридним загрозам», який втілює ГО «Інтерньюз-Україна» за підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні.

Медіалайфхак
Як працювати з даними та не вестися на емоції

Правда має кілька прошарків, тому задача фактчекера — ставити питання, які будуть відкривати ці прошарки. Можна почати із перевірки фактів.

Медіалайфхак
Як визначити ботів у соцмережах?

15–20 червня 2020 року відбувся онлайн-тренінг «Антибот: як викривати інформаційні маніпуляції». Він був присвячений методам протистояння ботам, фейкам та інформаційним «вкидам» (зокрема, кремлівського походження) на основі досвіду іноземних та українських експертів. Ділимося конспектом тренінгу з корисними порадами.