preloader
Увійти
search-icon

Онлайн-тренінг

Антибот: як викривати інформаційні маніпуляції?

Як нами маніпулюють політики та медіа? Чим шкідливі маніпуляції стосовно євроатлантичного вектору України? Як уникнути маніпуляцій у спілкуванні? Відповіді на ці та інші питання ви отримаєте під час серії онлайн-тренінгів «Антибот: як викривати інформаційні маніпуляції?», які організовує ГО «Інтерньюз-Україна».

Коли: 26 — 28 травня (15:00 — 18:00).

Де: платформа Zoom.

Онлайн-тренінги будуть присвячені методам протистояння ботам, фейкам та інформаційним «вкидам» (зокрема, кремлівського походження) на основі досвіду українських експертів.

ТРЕНЕР(К)И:

  • Оксана Романюк, виконавча директорка Інституту масової інформації;
  • Максим Скубенко, лідер проєкту VoxCheck від VoxUkraine;
  • Володимир Єрмоленко, директор з аналітики ГО «Інтерньюз-Україна» та інші.

Дедлайн: заповніть, будь ласка, реєстраційну форму до середи, 26 травня 2021 р. (до 12:00).

ПРІОРИТЕТ НАДАВАТИМЕМО:

  • представникам громадського сектору;
  • журналістам;
  • викладачам факультетів журналістики;
  • державним службовцям;
  • заявникам, які мають певний досвід роботи з темою аналізу та викриття інформаційних маніпуляцій чи планують працювати з цією темою в майбутньому.

За докладною інформацією: Ганна Дьомочка, hdiomochka@internews.ua, 099 067 73 75.

Захід реалізується в межах проєкту «Обмін українським досвідом у формуванні стійкості до гібридної війни: навчальний проєкт з інформаційної безпеки для регіональних журналістів», що фінансується Платформою Україна-НАТО з протидії гібридній війні, який втілює ГО «Інтерньюз-Україна». Подія також відбувається під егідою ініціативи ГО «Інтерньюз-Україна» UkraineWorld.

Схожі події та новини

Медіалайфхак
«Антибот»: як викривати інформаційні маніпуляції

Тренінг проведено в рамках проєкту «Розповсюдження українського досвіду протистояння гібридним загрозам», який втілює ГО «Інтерньюз-Україна» за підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні.

Медіалайфхак
Як розкривати мережі тролів? Штучний інтелект та deep fakes

Троль — небезпечна загроза цифрового світу, це обліковий запис, який поширює інформацію, пропаганду, або ж активно сіє сумніви, недовіру у інших користувачів.

Медіалайфхак
Як працювати з даними та не вестися на емоції

Правда має кілька прошарків, тому задача фактчекера — ставити питання, які будуть відкривати ці прошарки. Можна почати із перевірки фактів.

Подія
Антибот: як викривати інформаційні маніпуляції?

У чому особливості гібридної війни проти України? Як нами маніпулюють за допомогою Facebook, Google та YouTube? Якими є маніпуляції стосовно євроатлантичного вектору України? Відповіді на ці та інші питання ви отримаєте під час поглибленого онлайн-тренінгу «Антибот: як викривати інформаційні маніпуляції?», який організовує ГО «Інтерньюз-Україна».

Медіалайфхак
Як визначити ботів у соцмережах?

15–20 червня 2020 року відбувся онлайн-тренінг «Антибот: як викривати інформаційні маніпуляції». Він був присвячений методам протистояння ботам, фейкам та інформаційним «вкидам» (зокрема, кремлівського походження) на основі досвіду іноземних та українських експертів. Ділимося конспектом тренінгу з корисними порадами.

Медіалайфхак
Що таке фейки та як їх викривати?

Як ефективно протистояти ботам, фейкам та інформаційним «вкидам»?