preloader
Увійти
search-icon

Краматорськ, Одеса, Запоріжжя

«Пропагандаріум»: фейколог Пігулко запрошує на прийом

Коли мова йде про кремлівську пропаганду, у пам’яті одразу виникають хрестоматійні сюжети: розіп’ятий хлопчик, зґвалтована пенсіонерка та два раби (непогана б вийшла компанія, правда?:).

Але час іде, пропаганда трансформується, маніпуляції стають все більш витонченими та підступними. Риторика прокремлівських рупорів часом нічим не відрізняється від риторики деяких українських політиків.

То як не дати запудрити собі мізки та замилити очі? Як зберегти здоровий глузд у світі, перенасиченому даними?

У цьому вам допоможе інтерактивна інсталяція «Пропагандаріум». У легкій та розважальній формі вона продемонструє, що медіаграмотність сьогодні – така ж важлива навичка, як і, скажімо, користування комп’ютером.

Інсталяція пропонує відвідувачам унікальний досвід: гідно пройти через настирливу «кімнату пропаганди» та познайомитися з єдиним у світі фейкологом – лікарем Пігулко.

Чи стане вам сил засвідчити на практиці, що – #НеВедуся на маніпуляції – це про вас? Пан Пігулко чудово розуміється на методах дезінформації та здатен розпізнати навіть найбільш правдоподібні фейки. За допомогою «кісельовометра» він швидко визначить кількість «кісельових» у вас в крові. Залежно від ступеню ураження пропагандою, лікар випише вам фейкогінні, якісний інфодетокс або дієві медіамінки. Усе заради того, щоб зробити вас повністю кісельов-free!

Фейколог Пігулко чекає вас на прийомі:

  • у Краматорську з 23 травня по 12 червня (Geek Bunker, вул. Марата, 8) – Facebook-подія;
  • в Одесі з 18 червня по 8 липня;
  • у Запоріжжі з 16 липня по 6 серпня.

За додатковою інформацією звертайтеся, будь ласка, до координаторки проекту Катерини Богуславської, 093 145 4473, kboguslavska@internews.ua.

Проект реалізує ГО «Інтерньюз-Україна» за підтримки «Медійної програми в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

Схожі події та новини

Подія
Відкриття інтерактивної інсталяції «Пропагандаріум» – Краматорськ, 23 травня

Запрошуємо представників медіа, ГО та усіх зацікавлених на офіційне відкриття інсталяції за участю представників влади.

Подія
Ре-візія історії: російська історична пропаганда та Україна

Ми дослідили головні наративи російської історичної пропаганди щодоУкраїни. Запрошуємо на презентацію книги з результатами дослідження українських істориків – 22 жовтня, Укрінформ.

Подія
Зробіть щеплення від пропаганди на Donbas Media Forum

VR-інсталяція «Пропагандаріум» вирушає на Donbas Media Forum 2019! Приходьте, щоб перевірити власний імунітет до маніпуляцій та отримати щеплення від пропаганди.

Подія
Відкриття VR-інсталяції «Пропагандаріум» – Одеса, 13 серпня

13 серпня в Одесі відбудеться відкриття інтерактивної інсталяції «Пропагандаріум» в Одесі. Запрошуємо медіа, представників ГО та всіх охочих.