preloader
Увійти
search-icon

пресконференція

Ukraine in Histories and Stories: презентація книги у Києві

ГО «Інтерньюз-Україна» за фінансової підтримки Українського культурного фонду презентує англомовне видання 'Ukraine in Histories and Stories: Essays by Ukrainian Intellectuals' («Україна в історіях та оповідях. Есеї українських інтелектуалів»).

Де: «Укрінформ», вул. Б. Хмельницького, 8/16, Київ

Коли: понеділок, 28 жовтня, 12:00–13:00

Запрошуємо представників медіа та громадянського суспільства, істориків, аналітиків, письменників, та всіх зацікавлених тематикою.

Реєстрація за посиланням

Під однією обкладинкою зібрані 16 текстів від сучасних українських інтелектуалів: письменників, істориків, філософів, політичних аналітиків, лідерів думок. Серед них: Юрій Андрухович, Ірена Карпа, Ярослав Грицак, Вахтанґ Кебуладзе, Ганна Шелест та інші видатні українські діячі. Ці історії написані передусім для іноземної аудиторії.

Збірка вже була з успіхом презентована у 6-ти європейських містах: Брюсселі, Страсбурзі, Франкфурті-на-Майні, Франкфурті-на-Одері, Берліні та Кракові.

Збірка «Україна в історіях та оповідях. Есеї українських інтелектуалів» поєднує в собі рефлексії щодо української історії та аналіз сучасності, концептуальні ідеї та життєві оповіді. Книжка пропонує багатогранний образ української пам’яті та української реальності: від Голодомору до Майдану, від російської агресії до культурного розмаїття, від глибин минулого до складної сучасності.

СЕРЕД СПІКЕРІВ:

  • Андрій Курков, один із авторів книги, український письменник, журналіст, кіносценарист, президент українського ПЕН. Його твори перекладено 37-ма мовами світу.
  • Лариса Денисенко, українська письменниця, адвокатка, правозахисниця та посланниця з питань толерантності ПРОООН в Україні, радіоведуча.
  • Володимир Єрмоленко, головний редактор та один із авторів видання, філософ, есеїст, перекладач, доктор політичних студій (EHESS, Франція), кандидат філософських наук, директор з аналітики «Інтерньюз- Україна», головний редактор UkraineWorld.org.
  • Алім Алієв, один з авторів книги, український кримськотатарський активіст та програмний директор «Кримського дому» — кримськотатарського культурного центру в Києві.
  • Юлія Федів, виконавча директорка Українського культурного фонду;
  • Андрій Кулаков, програмний директор ГО «Інтерньюз-Україна».

Facebook-подія: https://www.facebook.com/events/1698032067000989/

PDF-версія книги українською доступна за посиланням.

Контактна особа: Надія Ущапівська, nushchapivska@internews.ua, 063 631 96 95.

Цей захід підготовлений ГО «Інтерньюз-Україна» за фінансової підтримки Українського культурного фонду в рамках проєкту «Розуміти Україну: популяризація голосів українських інтелектуалів у світі». Ідеї, висловлені в цій книжці або озвучені на заході, належать виключно окремим авторам текстів і є особистою позицією авторів/спікерів і не обов’язково збігаються з поглядами Українського культурного фонду.

Схожі події та новини

Медіалайфхак
«Антибот–2»: як викривати інформаційні маніпуляції? Конспект тренінгу

18–20 листопада 2019 року у Києві відбувся триденний тренінг «Антибот: як викривати інформаційні маніпуляції». Він був присвячений методам протистояння ботам, фейкам та інформаційним «вкидам» (зокрема, кремлівського походження) на основі досвіду іноземних та українських експертів.

Подія
Як соцмережі впливають на політику? Офлайн-чат аналітиків та політичних гравців

28 листопада ГО «Інтерньюз-Україна» проведе офлайн дискусію та презентує дослідження «Мемократія: як соцмережі впливають на політику в Україні».

Медіалайфхак
Як висвітлювати насильство, дотримуючись журналістських стандартів?

Насильство — розповсюджена соціальна проблема. Її не можна замовчувати, адже від насилля у світі щороку помирають 1,4 мільйона людей. Ми зібрали основні поради для журналістів про те, як правильно вісвітлювати цю тему.

Подія
Експертне обговорення «Саморегуляція у медіа»

18 грудня 2019 року Незалежна медійна рада проведе експертне обговорення на тему «Саморегуляція у медіа». Захід відбудеться у агенції “Укрінформ” з 14:00 до 16:30.