preloader
Увійти
search-icon

можливості

Делегація Представництва ЄС їде до Маріуполя та Волновахи

28 – 30 жовтня 2019 року делегація Представництва Європейського Союзу в Україні відвідає Маріуполь та Волноваху з офіційним візитом. У рамках візиту відбудеться низка інформаційних заходів, а саме:

Що? Гра «Eurosession» для молоді на тему Європейського Союзу

Для кого? Учасники Євроклубів та інших європейських проєктів, студенти, школярі, активна молодь.

Коли? 28 жовтня, 11:00 – 12.30 Де? м. Волноваха, Волноваська ЗОШ №5, вул. Гвардійська, 3, актова зала, 1-й поверх.

Коли? 29 жовтня, 14:00 – 15:30 Де? м. Маріуполь, Маріупольський державний університет, економіко-правовий факультет, просп. Будівельників, 129-А, ауд. 104-А, 1-й поверх.

Eurosession на європейську тематику – це гра, мета якої в розважальний спосіб підвищити рівень обізнаності молоді щодо Євросоюзу, країн-членів ЄС, їх визначних пам’яток, відомих діячів, творів культури, історичних подій, традицій тощо. Крім того, учасники гри матимуть змогу покращити інтелектуальні навички та відчути командний дух.

Що? Публічна презентація «Пріоритети ЄС в Україні, огляд програм і можливостей, а також інформаційних ресурсів Представництва ЄС» Коли? 28 жовтня, 14:00 – 15:30

Де? м. Волноваха, Волноваська військово-цивільна адміністрація, вул. Центральна, 88, зала засідань, 2-й поверх.

Для кого? Представники місцевої влади і неурядових організацій, підприємці, молодь, освітяни, зацікавлені жителі міста.

На заході ознайомлять із пріоритетами допомоги, яку Європейський Союз надає Україні. Також презентуватимуть довгострокові програми та проєкти в сфері бізнесу, освіти, культури, можливостей для молоді та ін., в яких українці можуть брати участь щонайменше до 2020 року. Крім того, буде розказано про інформаційні ресурси Представництва ЄС в Україні. Серед презентованих програм та проєктів: COSME, Enterprise Europe Network, Horizon 2020, Creative Europe, Erasmus+, EU Study Days та ін.

Що? Дискусія-тренінг «European Projects Lab for NGOs» Коли? 30 жовтня, 10:00 – 13:00 Де? м. Маріуполь, Маріупольський державний університет, економіко-правовий факультет, просп. Будівельників, 129-А, ауд. 104-А, 1-й поверх.

Для кого? Представники громадських організацій, що займаються утвердженням європейських цінностей, мають досвід співпраці з проєктами Євросоюзу та зацікавлені в продовженні такої співпраці, або ж такі, що розглядають можливість розпочати таку діяльність. Учасники заходу зможуть презентувати власні проєкти, які отримали грантову підтримку від ЄС, або поділитися своїми ідеями для грантових заявок. Також представники громадських організацій отримають експертну оцінку представлених проєктних ініціатив. Крім цього, буде проведено Антитренінг «Як НЕ отримати грант від донора». На ньому представники неурядових організацій в режимі реверсивного мозкового штурму дізнаються, що саме не варто робити, аби отримати грантову підтримку від ЄС. Тренер: Олег Кулініч, доцент кафедри соціальної і гуманітарної політики Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, керівник проєктів ГО «Інститут соціальної політики регіону».

Подача заявок за посиланням Подія на Facebook.

Що? Семінар «Участь у європейських торговельних форумах і виставках: можливості для українського бізнесу» Коли? 30 жовтня, 14:00 – 17:00 Де? м. Маріуполь, Маріупольський державний університет, економіко-правовий факультет, просп. Будівельників, 129-А, ауд. 104-А, 1-й поверх.

Основні теми заходу:

  • Як підприємцю обрати захід для результативного промотування свого бізнесу;
  • Просування товарів і послуг в Європейській Мережі Підприємств (Enterprise Europe Network);
  • EEN календар як ефективний метод пошуку спеціалізованих бізнес-заходів та контактів із потенційними покупцями, партнерами та інвесторами;
  • Послуги Офісу з просування експорту України для українських підприємців;
  • Практичні поради участі в торговельних виставках ЄС.

Серед головних спікерів заходу:

  • Сергій Козін, віце-президент представництва Міжнародної торгової палати (ICC Ukraine) з питань публічно-приватного партнерства та взаємодії з органами влади;
  • Олена Фесенко, координаторка консорціуму Enterprise Europe Network-Ukraine, завідувач відділу Міжнародної співпраці, трансферу технологій та захисту інтелектуальної власності Інституту фізики НАН України
  • Олег Мікерін, експерт Офісу з просування експорту України.

Реєстрація обов’язкова за посиланням. Подія на Facebook.


*Візит Представництва ЄС до Донецької області є частиною серії інформаційно-просвітницьких заходів, які Представництво ЄС в Україні проводить по всій країні. Мета – пояснити важливість реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, поширення європейських цінностей та підвищення рівня обізнаності українців щодо розвитку відносин між Україною та ЄС.

За деталями, будь ласка, звертайтеся до Всеволода Верещагіна, тел +38(095)687-70-88, vvereshchagin@internews.ua, або до Станіслава Королькова, тел +38(099)455-23-75, skorolkov@internews.ua*

Схожі події та новини

Подія
Інформаційні заходи від Представництва ЄС у Полтаві та Лубнах

16–17 вересня 2019 р. делегація Представництва ЄС в Україні відвідає Полтаву та Лубни із офіційним візитом. У рамках візиту відбудеться низка інформаційних заходів.

Подія
Інформаційні заходи Представництва ЄС у Вінниці, Козятині та Хмільнику

13–15 лютого делегація Представництва ЄС в Україні відвідає Вінницю, Козятин та Хмільник із офіційним візитом. У програмі: тренінг для ГО, семінар для бізнесу, гра Alias для молоді.

Подія
Інформаційні заходи від Представництва ЄС у Львові, Червонограді та Новояворівську

19 – 21 червня 2019 року делегація Представництва Європейського Союзу в Україні відвідає Львів, Червоноград і Новояворівськ, де проведе серію інформаційних заходів.

Подія
Аванґард Європи? Минуле та майбутнє Східного партнерства

У Києві відбудеться публічна дискусія з нагоди річниці Східного партнерства.