preloader
Увійти
search-icon

Тренінг

Антибот: як викривати інформаційні маніпуляції?

16 вересня 2019 р. соцмережа Facebook видалила 168 акаунтів, 149 сторінок і 79 груп у своєму українському сегменті. Майже 4,2 млн FB-акаунтів були підписані щонайменше на одну з видалених сторінок. Серед таких були Znaj.ua, Politeka.net — медійні сторінки із найбільшою кількістю підписників в українському Facebook. Це черговий доказ того, що ми оточені безліччю «фейкових новин», ботів, тролів, сумнівних веб-сайтів та груп у соцмережах, які намагаються нами маніпулювати. Чимало з них пов’язані з кремлівськими впливами.

Як відстежувати ботів та викривати маніпуляції? Які технічні та інтелектуальні ресурси для цього потрібні? Відповіді на ці питання ви отримаєте під час триденного тренінгу «Антибот: як викривати інформаційні маніпуляції», який організовує ГО «Інтерньюз-Україна»

Коли: 18–20 листопада 2019 р.

Де: Київ, адресу проведення заходу буде повідомлено відібраним учасникам на електронні адреси.

Реєстрація на тренінг закрита.

Тренінг буде присвячено методам протистояння ботам, фейкам та інформаційним «вкидам» (зокрема, кремлівського походження) на основі досвіду іноземних та українських експертів.

Тренери:

  • Якуб Каленський, старший науковий співробітник The Atlantic Council — проєкт Disinfo Portal, колишній редактор проєкту ЄС EUvsDisinfo.
  • Роберт ван дер Ноордаа, нідерландський журналіст, один із авторів дослідження про роботу російської «Фабрики тролів».
  • Вікторія Романюк, заступниця головного редактора StopFake.
  • Анатолій Бондаренко, експерт Texty.org.ua, керівник напряму інфографіки та журналістики даних сайту, один із авторів дослідження «У нас погані новини», присвяченого аналізу маніпулятивних інформаційних джерел в інтернеті.
  • Максим Скубенко, лідер проєкту VoxCheck від VoxUkraine.
  • Павло Бєлоусов, експерт з питань цифрової безпеки DSS380/ГО «Інтерньюз-Україна».

Запрошуємо до участі журналістів національних та регіональних медіа, викладачів на факультетах журналістики, а також аналітиків, які займаються темами інформаційних протистоянь.

Відбір учасників проходить на конкурсній основі — за змістом надісланих заявок. Пріоритет надаватиметься а) журналістам, б) викладачам факультетів журналістики, в) заявникам, які мають певний досвід роботи з темою аналізу і викриття інформаційних маніпуляцій чи планують працювати з цією темою у майбутньому.

Заповніть, будь ласка, реєстраційну анкету, до п’ятниці 8 листопада, 17:00.

Участь у тренінгах безкоштовна, учасникам з-поза меж Києва оплачується проїзд до місця проведення тренінгу (у межах України; відшкодовується сума, еквівалентна вартості квитка в купейному вагоні туди-назад), проживання та харчування.

За детальною інформацією звертайтесь, будь ласка, до Ганни Дьомочки, 099 067 73 75, email: hdiomochka@internews.ua.

Захід реалізується в рамках проєкту «Розповсюдження українського досвіду протистояння гібридним загрозам», який втілює ГО «Інтерньюз-Україна» за підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні. Подія також відбувається під егідою ініціативи «Інтерньюз-Україна» UkraineWorld.

Схожі події та новини

Медіалайфхак
Як вистежувати ботів та викривати маніпуляції?

Зібрали для вас практичні поради, які допоможуть не стати жертвами тролів, ботів та інформаційних вкидів в інтернеті.

Подія
Презентація результатів дослідження законопроєктів про медіа та дезінформацію

У вівторок, о 14:00, 25 лютого у пресцентрі «Укрінформ» відбудеться дискусія щодо регулювання інтернету в Україні.

Подія
VR-інсталяція «Пропагандаріум» вирушає на Донеччину!

У рамках фестивалю «З країни в Україну» досвідчені лікарі-фейкологи завітають до Вугледара (27 вересня), Волновахи (28 вересня) та Мангуша (29 вересня).

Подія
Журналістика рішень: як писати про реформи у час COVID-19

ГО «Інтерньюз-Україна» відкриває набір на дводенний вебінар (4 та 5 лютого 2021). На ньому учасники не лише дізнаються про нові підходи й тренди в журналістиці рішень, але й зможуть взяти участь у конкурсі та отримати стипендію на створення матеріалу.

Подія
Журналістика рішень: тренінг для тренерів

Проводимо набір на тренінг із журналістики рішень.