preloader
Увійти
search-icon

ПОГЛИБЛЕНИЙ ОНЛАЙН-ТРЕНІНГ

Антибот: як викривати інформаційні маніпуляції?

У чому особливості гібридної війни проти України? Як нами маніпулюють за допомогою Facebook, Google та YouTube? Якими є маніпуляції стосовно євроатлантичного вектору України? Відповіді на ці та інші питання ви отримаєте під час поглибленого онлайн-тренінгу «Антибот: як викривати інформаційні маніпуляції?», який організовує ГО «Інтерньюз-Україна».

Коли: 8 — 11 червня (10:00 — 13:00).

Де: Zoom.

Онлайн-тренінги будуть присвячені методам протистояння ботам, фейкам та інформаційним «вкидам» (зокрема, кремлівського походження) на основі досвіду українських експертів.

Програма тренінгу.

ТРЕНЕР(К)И:

  • Оксана Мороз, засновниця ініціативи з інфогігієни «Як не стати овочем»;
  • Роберт ван дер Ноордаа, нідерландський журналіст, співзасновник дослідницької компанії Trollrensics;
  • Любов Цибульська, керівниця Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформполітики України;
  • Ніно Ріжамадзе, керівниця Програми моніторингу соціальних мереж, International Society for Fair Elections and Democracy та інші.

Дедлайн: заповніть, будь ласка, реєстраційну форму до понеділка, 7 червня 2021 р. (до 16:00).

Участь у тренінгу безкоштовна. Відбір учасників проходить на конкурсній основі — за змістом надісланих заявок.

Цей тренінг — поглиблений, тобто, спрямований на тих, хто вже має досвід участі в проєктах, направлених на протидію пропаганді та дезінформації. Участь у попередніх базових тренінгах «Антибот» — бажана. Прослухати попередні тренінги можна тут.

ПРІОРИТЕТ НАДАВАТИМЕМО:

  • представникам громадського сектору;
  • журналістам;
  • викладачам факультетів журналістики;
  • державним службовцям;
  • заявникам, які мають певний досвід роботи з темою аналізу та викриття інформаційних маніпуляцій чи планують працювати з цією темою в майбутньому.

За докладною інформацією звертайтеся до Ганни Дьомочки, hdiomochka@internews.ua, 099 067 73 75.

Захід реалізується в межах проєкту «Обмін українським досвідом у формуванні стійкості до гібридної війни: навчальний проєкт з інформаційної безпеки для регіональних журналістів», що фінансується Платформою Україна-НАТО з протидії гібридній війні, який втілює ГО «Інтерньюз-Україна». Подія також відбувається під егідою ініціативи ГО «Інтерньюз-Україна» UkraineWorld.

Схожі події та новини

Подія
Антибот: як викривати інформаційні маніпуляції?

Як російська пропаганда спотворює європейські цінності? Якими є свіжі фейки російської пропаганди проти України? Що таке дезінформаційна поведінка та як її аналізувати? Відповіді на ці та інші питання ви отримаєте під час серії онлайн-тренінгів «Антибот: як викривати інформаційні маніпуляції?», які організовує ГО «Інтерньюз-Україна».

Медіалайфхак
Як Росія здійснює інформаційну агресію проти Європи?

У світі гібридних загроз протистояння загрозі (resilience) починається тоді, коли відчуєш загрозу на власному досвіді. Тож деякі європейські країни, які відчули на собі шкідливі зовнішні впливи, починають «прокидатися».

Медіалайфхак
Що таке фейки та як їх викривати?

Як ефективно протистояти ботам, фейкам та інформаційним «вкидам»?

Медіалайфхак
Як розкривати мережі тролів? Штучний інтелект та deep fakes

Троль — небезпечна загроза цифрового світу, це обліковий запис, який поширює інформацію, пропаганду, або ж активно сіє сумніви, недовіру у інших користувачів.

Медіалайфхак
Як працювати з даними та не вестися на емоції

Правда має кілька прошарків, тому задача фактчекера — ставити питання, які будуть відкривати ці прошарки. Можна почати із перевірки фактів.

Медіалайфхак
Як визначити ботів у соцмережах?

15–20 червня 2020 року відбувся онлайн-тренінг «Антибот: як викривати інформаційні маніпуляції». Він був присвячений методам протистояння ботам, фейкам та інформаційним «вкидам» (зокрема, кремлівського походження) на основі досвіду іноземних та українських експертів. Ділимося конспектом тренінгу з корисними порадами.