preloader
Увійти
search-icon

Актуальне

Сервіси для проведення вебінарів

В умовах карантину та роботи «з дому», багатьом довелось розбиратись з електронними способами комунікації та шукати альтернативні варіанти зв’язку. Щоб провести зустріч або заняття для всієї команди чи організувати лекцію, пропонуємо вам сервіси і платформи для вебінарів:

FreeConferenceCall.com

Безкоштовна платформа для проведення відеоконференцій, онлайн-нарад з можливістю підключення до 1000 учасників. Тут можна демонструвати на екрані матеріали, презентації та коментувати їх, завантажувати файли і за допомогою інструментів малювання виділяти важливі частини доповіді.

Zoom

Zoom на безкоштовній основі пропонує організовувати вебінари, записом до 40 хвилин та які можуть дивитись до 100 користувачів. Ви, як учасник, можете не реєструватись, а просто долучитись до відеокімнати організатора конференції, а також спілкуватись в чаті, ставити питання та додавати посилання, файли та ін. Також цей ресурс дозволяє паралельно транслювати вебінари у Facebook і Youtube та робить автоматичну транскрипцію, яку можна завантажити собі додатково.

Microsoft Teams

Додаток Microsoft Teams можна завантажити на свій комп’ютер або мобільний пристрій, або ж використовувати як веб-додаток. Більше можливостей надається у поєднанні з іншими сервісами Microsoft, особливо корпоративної пошти Office 365. Цей ресурс є безкоштовним. Тут є можливість проводити онлайн аудіо, відео, веб-конференції, а також транслювати і записувати масштабні наради, вебінари для великої аудиторії (10 000 учасників).

Webex

Безкоштовна версія цієї платформи дійсна протягом місяця і дає змогу робити записи відео вебінарів до 40 хвилин, які можуть подивитись до 100 учасників кожної зустрічі, зберігання можливе на хмарному сховищі до 1 Гб.

Google Hangouts

За допомогою Google Hangouts можна проводити відеоконференції та транслювати вебінари для широкої аудиторії, з можливістю паралельного ефіру в Youtube. Потім ці відео можна зберегти та розмістити на каналі Youtube. Учасниками можуть стати люди з вашого списку контактів за номером телефону або адресою електронної пошти, або ж ви можете запросити людей, надіславши їм посилання на вебкімнату. Під час вебінару є опція взаємодії з учасниками: демонстрації програм, документів, презентацій та відео, можна також спілкуватись у чаті.

MyOwnConference

На цій платформі встановлений безкоштовний безліміт на проведення вебінарів та їхніх записів. При цьому, на вебінарі має бути до 20 учасників та максимум три ведучих (одночасно). А кількість пам’яті для завантаження та зберігання записів відео надається до 500 Мб (на кожен вебінар). Але, MyOwnConference — це зручний інтерфейс, широкий набір інструментів для показу всього необхідного під час вебінару та проста реєстрація без додаткового програмного забезпечення.

Сlickmeeting

Пробна безкоштовна версія Сlickmeeting на 30 днів надає майже всі ті самі функції для проведення вебінарів, що і платні. Обмеження стосуються розміру аудиторії до 25 учасників, зберігання файлів до 500 Мб. Проводити вебінари можна з будь-якого пристрою та операційної системи. На цьому ресурсі пропонується безліч інструментів та функцій: формування запрошень, показ презентацій та маркерної дошки для записів, проведення тестів та опитувань, а також ведення чату з модеруванням секції запитання-відповіді.