preloader
Увійти
search-icon

Спеціальна згадка

#PrisonersVoice на кінофестивалі goEast

Документальна стрічка, створена в межах проєкту ГО «Інтерньюз-Україна» #PrisonersVoice, отримала спеціальну згадку Open Frame Award на міжнародному фестивалі goEast.

Кінострічка #PrisonersVoice режисера Микити Богданова розповідає історії трьох колишніх бранців Кремля: Олега Сенцова, Олександра Кольченка та Володимира Балуха, які подолали непростий шлях від незаконного ув’язнення до повернення додому. Вона є продовженням однойменного додатку доповненої реальності та спробою донести проблему незаконно ув'язнених українців у Росії міжнародній спільноті. Завдяки VR-технології усі глядачі можуть відчути досвід цих людей і ознайомитися із репресивною політикою Росії.

«Ми сподіваємося, що багато митців і людей, які займаються такими креативними індустріями, надихнуться цією ініціативою і зможуть створити нові ідеї, які в нестандартно розповідатимуть світу про виклики, з якими стикається Україна. А також доноситимуть success stories, які в нас також є, попри всі ті негаразди», — зазначив програмний директор ГО «Інтерньюз-Україна» Андрій Кулаков під час презентації додатку.

Кінофестиваль goEast проходить у німецькому місті Вісбаден з 2001 року. Щороку режисери з країн Центрально-Східної Європи представляють на ньому художні, документальні та короткометражні фільми.

Open Frame Award — досить молода премія фестивалю, якою нагороджують експериментальні фільми у форматі 360° з використанням VR-технологій. Номінанти й гості фестивалю зустрічаються у віртуальних кімнатах VRChat, Caligari FilmBühne VR і GoEast VRoof Top Lounge, аби поділитися власними роботами.