preloader
Увійти
search-icon

Новий інструмент для виявлення тролів

TrollessUA запустив чат-бот для виявлення тролів у Facebook

Тепер повідомляти про тролів у Facebook стало ще легше. Допомогти із цим покликаний новий чат-бот TrollessUA, створений командою ГО «Інтерньюз-Україна» для проєкту TrollessUA. Цей інструмент допоможе перевірити, чи є підозрілий акаунт тролем і додати його до бази, яка потім передається адміністрації Facebook.

Раніше базу тролів наповнювали волонтери-кіберельфи, що пройшли онлайн-курс із виявлення тролів. Тепер додавати тролів до бази зможуть не тільки кіберельфи, а й усі охочі користувачі Facebook за допомогою чат-боту. Щоб поспілкуватися із чат-ботом, користувач має написати повідомлення на сторінку TrollessUA у Facebook.

Що може чат-бот?

  • Перевірити профіль на фейковість і сказати користувачу, чи занесений акаунт до бази тролів.
  • Якщо користувач захоче повідомити про троля, чат-бот запитає в нього про ознаки фейковості: несправжні фото, підозрілих друзів, використання мови ненависті тощо.
  • Якщо користувач захоче повідомити про профіль, який був доданий до бази тролів помилково, чат-бот також запитає в нього про докази.

Підозрілі акаунти, про які користувачі повідомлять за допомогою чат-боту, будуть перевірені експертами проєкту та занесені в спеціальну базу, яка потім передається у службу підтримки Facebook.

Ініціатива TrollesUA покликана виявляти та блокувати тролів в українському сегменті Facebook. Більше інформації можна знайти на сайті trollessua.org та Facebook-сторінці проєкту.

Ініціатива реалізується ГО «Інтерньюз-Україна» за підтримки «Медійної програми в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.