preloader
Увійти
search-icon

Стипендії та консультації

Експертна підтримка для регіональних медіа

ГО «Інтерньюз-Україна» запрошує редакції регіональних медіа з усієї України взяти участь у програмі експертної підтримки. 40 відібраних медіа отримають менторську та стипендійну підтримку у розмірі 36,000 грн.

Заявки можуть надсилати всі медіа, окрім комунальних: телевізійні, друковані, онлайн і радіо.

Географія заявників — вся Україна. Перевага надаватиметься медіа зі Сходу та Півдня, а також релокованим виданням із цих регіонів. Якщо редакція не належить до цієї категорії, вона може взяти участь, якщо створить матеріали на теми, пов'язані із переселенцями чи життям на деокупованих територіях.

Для участі у відборі, будь ласка, заповніть анкету до 15 січня 2023 року.

Відібрані редакції візьмуть участь у щомісячному опитуванні про їхню діяльність і потреби. За результатами опитувань вони отримають регулярні експертні консультації. Серед головних тем — фандрейзинг для медіа, фактчекінг, бренд-стратегія, чутлива журналістика, ментальне здоровʼя журналістів і документування воєнних злочинів. Консультації на інші теми можливі після узгоджень із проєктною командою.

Окрім цього, редакції-учасниці отримають 6 стипендій по 6000 грн на створення аналітичних матеріалів. Вони мають бути про життя на деокупованих територіях, реінтеграцію окупованих територій або життя переселенців в умовах війни.

КРИТЕРІЇ ВІДБОРУ:

  • аудиторія видання — передусім жителі Півдня та Сходу України або переселенці;
  • готовність щомісяця заповнювати короткий опитувальник;
  • можливість відвідувати консультації;
  • спроможність створити 6 стипендійних матеріалів;
  • дотримання журналістських стандартів у роботі;
  • прозора форма власності.

Тривалість програми: січень — червень 2023 року.

Програма реалізується за підтримки «Медійної програми в Україні», яка фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.