preloader
Увійти
search-icon

Культурна резиденція

Мистецька відповідь України на російське вторгнення

2-9 червня 2023 р. Представництво ЄС в Україні запрошує 20 митців з України та країн-членів ЄС до участі в культурній резиденції. Її мета — осмислити культурну відповідь України на російську агресію, відзначити місце української культури в загальноєвропейській та підкреслити її унікальність.

Понад рік триває неспровоковане повномасштабне вторгнення Росії в Україну, окупація частини її території, потік біженців, поранення та вбивства людей. Однак українці чинять запеклий опір на багатьох фронтах, зокрема й на культурному.

Резиденція сприятиме співпраці між 20 митцями з України та країн ЄС. Її програма спрямована на осмислення російсько-української війни, підвищення обізнаності про боротьбу українців, популяризацію української культури та демонстрацію солідарності з іншими європейськими народами.

Коли: 2-9 червня 2023 р.

Де: Винники-Львів.

Критерії відбору:

  • вік: 18+;
  • активна мистецька діяльність;
  • впевнене знання англійської мови;
  • щирий інтерес до української культури;
  • готовність брати участь у всіх заходах проєкту.

Для участі у відборі, будь ласка, заповніть реєстраційну форму до 15 травня 2023 року.

Учасники відвідають лекції та воркшопи від видатних українських та закордонних літераторів, художників, кіновиробників, фотографів і митців зі стріт-арту. Вони зможуть попрацювати над створенням спільних культурних проєктів про нинішню війну.

Фінансування: Участь у проєкті безоплатна. Організатори покривають витрати на проживання та харчування. Відшкодовуються витрати на проїзд: до 320 євро для учасників, які приїдуть з-за кордону, й до 80 євро для тих, хто подорожуватиме всередині країни.

За докладнішою інформацією, будь ласка, звертайтеся до координаторки проєкту Софії Лавренюк (slavreniuk@internews.ua).

Резиденція проходить у межах проєкту «Діяльність ЄС у сфері регіональної інформаційної та культурної дипломатії 2022-2023», що фінансується Представництвом Європейського Союзу в Україні.