preloader
Увійти
search-icon

МЕДІАЛАЙФХАК

10 типів світлин для ілюстрації матеріалу

Які зображення використовувати для публікацій і для яких тем вони особливо доречні? Підібрали для вас 10 типів світлин, популярних сьогодні.

1. Силуети

Цей спосіб корисний, якщо ви не хочете показувати конкретну людину. Можна зобразити її силует, обрамлений світлом, або загальний план. У другому випадку фон відіграє головну роль, а силует служитиме акцентом зображення. Такі світлини мають декілька зон фокусування, які привертають нашу увагу без підкреслення самої людини.

2. Вертикальні фото

Спробуйте відійти від звичного горизонтального формату й натомість використати вертикальні світлини. Такий варіант кадрування, колись призначений для портретної фотографії, швидко став фототрендом 2021 року. Цьому посприяла популярність соцмереж, особливо TikTok й Instagram, і соціальне дистанціювання — під час карантину все більше людей створюють і споживають контент на смартфонах.

3. Маски й дистанція

Через пандемію люди носять маски й дотримуються соціальної дистанції — це також можна використати у фото. Подібні зображення точно відображають нашу реальність сьогодні.

4. Подорожі наодинці

Пандемія COVID-19 сприяла ще одному фототренду: зображенню подорожей наодинці. Зараз люди отримують неабияке задоволення від походів, пробіжок і велосипедних прогулянок. Світлини здатні це продемонструвати.

5. М’які фільтри

Такими світлинами можна ілюструвати сторінки в соцмережах і використовувати для інформаційних ресурсів. Пом’якшене світло на зображеннях створює особливий кольоровий відтінок, а майже приглушений тон посилює виразність фото.

6. Твори мистецтва

Цей тренд також перейшов із соцмереж. Він поєднує в собі реальне та мистецьке зображення. Такі фото часто яскраві та з різними арт-елементами типу муралів або графіті. Світлини можуть чітко показувати героїв або лише натякати на них (силует людини на фоні арт-об'єкту). Колір, глибина та креатив підсилюють ефект таких фото.

7. Акцент на справжності

Автентичні зображення потроху витісняють відредаговані нереалістичні світлини. Так, сюжети, взяті з повсякденного життя, здатні навчити людей приймати себе такими, якими вони є, — з усіма недоліками.

8. Раритетні фотографії

Поєднання раритетних фото із сучасними та відтворення ретрообразів здатне розповісти читачам про минуле та підкреслити важливість історії.

9. Аерофотозйомка

Цей тип зйомки дозволяє побачити звичні місця в іншому ракурсі. Дрони можуть охопити великі площі, а вдало підібране місце зйомки зробити такі фотографії особливо гарними.

10. Мінімалізм

Мінімалістичні образи показують повсякденні речі незвичайно й елегантно. Використовуйте приглушені тони, монохромні палітри та порожні простори — вони можуть розповісти більше за світлини, нагромаджені об’єктами.

Підготовлено за матеріалами designshack.net та blog.motifphotos.com

Ілюстрації взяті з Pexels й Unslash.