preloader
Увійти
search-icon

#ЖиттяСпочатку

«Вмісти своє життя у валізу»: інсталяція у Запоріжжі

У вас є обмаль часу на збори, одна валіза і одне життя, яке доведеться починати спочатку. Що ви візьмете з собою? Речі першої необхідності чи шкільний фотоальбом? Ви не знаєте, коли повернетесь і чи повернетесь взагалі. У будь-якому разі вам не вдасться забрати з собою відчуття дому.

Інтерактивна інсталяція «Вмісти своє життя у валізу» пропонує жителям Запоріжжя зануритись у досвід понад 1,5 млн вимушених переселенців з Криму та сходу України. 55,5 тисяч з них живуть саме в Запоріжжі.

Де: Запорізька обласна універсальна наукова бібліотека, проспект Соборний, 142

Коли: 10–28 березня, з 11:00 до 18:00 (субота – до 16:00, неділя – вихідний)

Детально продуманий простір-імітація звичайної квартири та 360-відео дадуть змогу відвідувачам за кілька хвилин пережити весь ланцюжок подій: раптовий від’їзд, проходження контрольно-пропускного пункту, пошук нового помешкання та старт #ЖиттяСпочатку. Гарантуємо: ви будете збиратися так швидко, як ніколи до цього не збиралися, і побачите те, чого ніколи не бачили.

Інтерактивна інсталяція сприятиме подоланню стереотипів та упереджень, що існують стосовно переселенців з Криму та Донбасу, а також поглибить взаєморозуміння між людьми з різних регіонів України. У 2019 році проєкт вже побував у Києві, Одесі та Львові, де зібрав тисячі відвідувачів.

Ініціатива втілюється ГО «Інтерньюз-Україна» за кошти Чорноморського фонду регіонального співробітництва Німецького фонду Маршалла (BST).

За додатковою інформацією звертайтеся до координатора проєкту Артура Кадельника, 095 021 73 75, 068 738 06 31, akadelnyk@internews.ua.

Вхід вільний

**Долучайтеся до Facebook-події