preloader
Увійти
search-icon

Подія

Поглиблюємо знання представників парламенту та уряду щодо процесу формування політики

29-30 листопада Програма USAID «РАДА: наступне покоління» провела тренінг «Процес формування політики та повний цикл законодавчого контролю» для працівників Комітету ВРУ з питань соціальної політики та профільних міністерств.

Попри енергетичні виклики учасники змогли долучитися до тренінгу та обговорити:

  • чим важливий та корисний підхід циклу політики;
  • особливості належного процесу формування політики;
  • як визначати суспільну проблему та розробляти до неї політики;
  • навіщо та як проводити моніторинг і оцінювання політики;
  • що таке післязаконодавчий контроль та які його переваги.

Також учасники виконували різні практичні завдання для засвоєння теоретичних знань. У групах вони розробляли політику щодо проблемних питань, вивчали міжнародний досвід та моделювали діяльність стейкголдерів на різних етапах циклу політики.

У підсумку обізнаність учасників з теми тренінгу зросла на третину! Про це свідчать результати анкетування. Також присутні зазначили, що онлайн-воркшопи стали корисними для їхньої професійної діяльності.

Тренінг «Процес формування політики та повний цикл законодавчого контролю» Програма USAID «РАДА: наступне покоління» розробила спільно з Westminster Foundation for Democracy. Він включає як теоретичні знання про важливість циклу політики та законодавчого контролю, так і практичні кейси. Перші пілотні онлайн-воркшопи відбулися наприкінці жовтня, і їх рекомендували 100% учасників.