preloader
Увійти
search-icon

Заява

Медіапроєкт UkraineWorld.org не має нічого спільного з телеканалом Ukraine World News

У січні 2023 р. почав роботу новий інформаційний медіаресурс Ukraine World News, який планує розпочати й телемовлення. До редакційної команди каналу входять колишні працівники закритих проросійських каналів України: NewsOne, ZIK і «112 Україна».

Попри схожість назв, англомовне медіа UkraineWorld.org не належить до новоствореного ресурсу, команда UkraineWorld.org не брала участь у його створенні та не долучається до його роботи.

ГО «Інтерньюз-Україна», яка запустила платформу UkraineWorld.org у 2014 році, рішуче засуджує спроби використати впізнаваний бренд медіапроєкту, що вже здобув авторитет і популярність серед міжнародної спільноти. Щомісячне охоплення Twitter-сторінки UkraineWorld сягає 125 млн. Його подкаст “Expaining Ukraine” потрапив у топ 6 англомовних подкастів про Україну за версією The Guardian і 20 найкращих радіошоу та подкастів про Україну за версією The Times. А експертів проєкту цитують впливові іноземні медіа, зокрема Financial Times, Le Monde, Atlantic Council, Radio Free Europe/Radio Liberty та інші.

Особливо обурює, що медіаініціативу “Ukraine World News” запустили колишні працівники та медіаменеджери закритих проросійських телеканалів, пов’язаних з експолітиком Віктором Медведчуком і його соратником Тарасом Козаком, які нині підозрюються у державній зраді. Новостворений медіаресурс може стати новим майданчиком для поширення «голосу Кремля» в Україні.

З огляду на це, вважаємо неприпустимими будь-які намагання відновити роботу проросійських медіа в Україні – особливо в умовах масштабної інформаційної війни, яку Росія розгорнула ще до прямої військової агресії.

Щоб мати постійний доступ до актуальної та неупередженої інформації про Україну, слідкуйте за офіційними сторінками UkraineWorld.org на різних онлайн-платформах:

Схожі події та новини

Подія
Святкуємо всесвітній День інтернету разом з «Інтерньюз-Україна» та Netfreedom

У вівторок, 29 жовтня о 19:00 «Інтерньюз-Україна» та проєкт Netfreedom запрошують в Urban Space 500 на вечірку з нагоди святкування Дня інтернету, який щороку відзначається у цей день по всьому світу.

Подія
Ukraine in Histories and Stories: презентація книги у Києві

ГО «Інтерньюз-Україна» за фінансової підтримки Українського культурного фонду презентує книгу 'Ukraine in Histories and Stories: Essays by Ukrainian Intellectuals'.

Медіалайфхак
Поради з онлайн-безпеки для журналістів

До Міжнародного дня захисту інформації ми запропонували нашому експерту з цифрової безпеки DSS380 Павлу Бєлоусову 5 типових для журналістів ситуацій в інтернеті.