preloader
Увійти
search-icon

Експертні рекомендації

Розвиток і формування політик штучного інтелекту (ШІ) у сфері охорони здоров'я

ГО «Інтерньюз-Україна» разом із партнерами з Української Гельсінської спілки з прав людини за підтримки МФ «Відродження» створили рекомендації з удосконалення державної політики регулювання технологій штучного інтелекту (ШІ) у сфері охорони здоров’я.

Переглянути рекомендації можна за посиланням.

Вони стали результатом серії ґрунтовних дискусій з фахівціми у сфері охорони здоров’я та експертами з цифрових технологій, які ми провели наприкінці 2021-го. У перших чотирьох обговореннях взяли участь понад 40 фахівців з державного, правового, громадського та приватного сектору. Серед них — представники Міністерства охорони здоров’я України з питань цифровізації, експертного комітету з питань розвитку сфери штучного інтелекту Міністерства цифрової трансформації України, МІСів, НСЗУ, приватних компаній: GlobalLogic, Mawi, Into-sana та інші.

Експерти також проаналізували національні та міжнародні практики застосування ШІ в медицині:

Вторгнення російських військ на територію України та початок бойових дій завадили провести фінальні обговорення. Але ми віримо, що ці проміжні напрацювання неодмінно матимуть місце після перемоги і відновлення України, стануть вектором для розвитку порядку денного МОЗ, НСЗУ та Мінцифри.


Підготовлено ГО «Інтерньюз-Україна» у партнерстві з Українською Гельсінською спілкою прав людини (УГСПЛ) в межах проєкту «Формування державної політики щодо використання та сталого розвитку технологій ШІ у сфері охорони здоров’я» за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».